Kunstschilder
Sint-Thomas

St Thomas impressionistische kunstschilder Camille Pissarro

By

Aangezien St. Thomas een van de beste winkel- en cultuurbestemmingen in het Caribisch gebied is, zijn weinig reizigers verrast om te ontdekken dat het eiland de thuisbasis is van een levendige kunstgaleriescene die gewijd is aan het werk van zowel lokale als internationale kunstenaars. Weinig reizigers weten echter dat een van de meest invloedrijke schilders van de laatste twee eeuwen intensief in St. Thomas werkte. Camille Pissarro, een van de drijvende krachten van het impressionisme, werd geboren op St. Thomas en bracht een groot deel van zijn jeugd door met het documenteren van het koloniale leven en het tropische landschap van het eiland. Tegenwoordig kunnen reizigers er, naast het beroemde uitzicht en de koloniale charme van Charlotte Amalie, het baanbrekende werk van Pissarro ervaren in een van de beste galerijen van St. Thomas, Gallery Camille Pissarro.

Gallery Camille Pissarro

In het midden van de 19e eeuw was St. Thomas het meest levendige eiland in de omgeving. Als gevolg hiervan was het dagelijkse leven op het eiland, net als vele anderen in de regio, onderhevig aan een breed scala van invloeden, van Europese architectuur en commerciële inspanningen tot inheemse Caribische tradities en Afrikaanse gebruiken. Camille Pissarro werd in 1830 geboren in een gezin met een vader van Sefardische joodse afkomst en een Dominicaanse moeder. Het was een voorbeeld van de unieke smeltkweekcultuur van het Caribisch gebied tijdens de koloniale periode. De familie Pissarro exploiteerde een droge goederenwinkel in het hart van Charlotte Amalie. Ze woonden er boven het bedrijf in een appartement met traditionele Europese stijl dat werd gemodificeerd met grote ramen en hoge plafonds om in het Caribische klimaat te passen. De droge goederenwinkel en de residentie van de Pissarro is nu de thuisbasis van Gallery Camille Pissarro.

Het werk van de kunstschilder

Camille Pissarro toonde al op jonge leeftijd interesse in kunst, maar de cultuur van St. Thomas beïnvloedde zijn werk niet volledig tot een bezoek aan een Parijse kostschool. Van 12 tot 17 jaar cultiveerde Pissarro zijn talenten in Frankrijk en werd hij bij zijn terugkeer naar het Caribisch gebied door zijn mentors geadviseerd om te tekenen wat hij op het eiland zag. In 1847 keerde Pissarro terug naar St. Thomas en begon hij koortsachtig de unieke cultuur om hem heen te schilderen. De jonge kunstenaar maakte talloze schilderijen en tekeningen die alles lieten zien, van de tropische flora en fauna van St. Thomas, tot de levendige koloniale havens en dagelijkse karweitjes van de Caribische inwoners van het eiland. De sobere, maar levendige gebarenstijl die ontwikkeld werd door Pissarro in St. Thomas zou niet alleen het beroemde latere werk van de kunstenaar begeleiden, maar ook de stijl die werd overgenomen door impressionistische schilders zoals Claude Monet en Paul Cézanne. Tegenwoordig zijn veel van deze opmerkelijke vroege werken te zien in Gallery Camille Pissarro.

Het werk van andere kunstenaars

Gallery Camille Pissarro, gunstig gelegen in het centrum van Charlotte Amalie, is een van de beste galerijen van St. Thomas en een geweldige plek om te winkelen voor lokaal geproduceerde artikelen. Naast voorbeelden van Pissarro’s vroege schilderijen en tekeningen, bevat de galerij ook werken van een aantal hedendaagse lokale kunstenaars, velen geïnspireerd door zowel Pissarro’s visie als de levendige cultuur van St. Thomas. Onder de kunstenaars die vertegenwoordigd worden door Gallery Camille Pissarro, zijn verschillende schilders en beeldhouwers te vinden die een sterke reputatie hebben verdiend, zowel in de artistieke kringen van St. Thomas als in andere galerijen over de hele wereld. Deze kunstenaars omvatten heel wat hedendaagse impressionistische schilders, lokale gouache schilders en beroemde olieverfschilders. De galerij verkoopt ook een breed scala aan prenten, waaronder het werk van Pissarro en lokale kunstenaars, kleine sculpturen en batikwerk met Caribische invloeden.

Een bezoek brengen aan de Galerij

Gallery Camille Pissarro is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen bepaalde openingsuren. Als je er een bezoek wilt brengen tijdens je vakantie, doe je er dus goed aan om eerst even te controleren wanneer de galerij precies geopend is.

Een van de beste galerijbestemmingen in het Caribische gebied

Hoewel het Caribische gebied beschikt over een rijke artistieke geschiedenis en een hedendaagse visuele cultuur, hebben maar weinig kunstenaars zoals Pissarro in de regio gewerkt. Hierdoor staat Gallery Camille Pissarro niet alleen bekend als één van de beste plekken om te genieten van kunst in St. Thomas, maar ook als één van de beste galerijbestemmingen in het Caribisch gebied. Bezoekers kunnen er de ruimte zien waar de familie Pissarro woonde en werkte, de vroege werken van een meester die inspiratie vond in St. Thomas en de creaties van een nieuwe generatie kunstenaars. Bij het zien van de werken van Pissarro en de hedendaagse kunstenaars die hij inspireerde, kunnen jij en je gezin ook een grotere waardering vinden voor alles wat St. Thomas tot een van de beste bestemmingen van het Caribisch gebied maakt.

You may also like